CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA IASI

Piata Unirii nr.12
turism.iasi@gmail.com
Telefon: 0232-261.990
La Iasi s-a dat start ...
Primul teatru evreiesc din Romania si din lume

Primul monument romanesc, Obeliscul cu lei

Primul roman membru al Academiei Regale de Stiinte din Berlin, Dimitrie Cantemir (1673-1723)

Primul teatru national romanesc, Teatrul National “Vasile Alecsandri”

Primul laborator de electricitate din Romania


[afla mai multe ...]
De ultima ora ...
Iasi Official App - Evenimente, obiective turistice si culturale, baruri, restaurante


Tu ce parere ai ?
Harta orasului Iasi

Homepage Timp liber Harti interactive Iasi Harta Eco - Iasi

Harta Eco - Iasi ::

 
Pentru a descarca harta Eco a Iasului:

- click pentru harta eco Iasi - fata;
 
- click pentru harta eco Iasi - verso. 
In luna octombrie 2010, echipa Mai Bine a lansat Harta Eco a Iasului, centralizand informatiile actuale, cu specific ecologic sau care pot contribui la un stil de viata sanatos.


Aceasta initiativa si-a propus sa ofere o alternativa la relatia individ - mediu; pe de o parte, individul, cetateanul, consumatorul si pe cealalta parte, mediul, ca oportunitate de educatie, dezvoltare sau simpla interactiune.

In cateva culori si cu ajutorul a catorva simboluri se pot regasi cu usurinta pe aceasta harta: spatii verzi, centre si cluburi sportive, piete agroalimentare, centre de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili, cafenele cu cafea Fair Trade, pista de biciclete si alte mici detalii care ne-au atras atentia In demersurile noastre de a ne respecta pe noi Insine si pe cei din jurul nostru.

In acest moment, Eco Harta Iasi poate fi solicitata gratuit In urmatoarele locatii: Centrul de Informare Turistica Iasi, Centrele de cartier ale orasului Iasi, Centrul Cultural Francez, British Council sau poate fi descarcata online de pe siteul asociatiei (www.maibine.eu).

Aceasta activitate face parte din proiectul "IaSi Recicleaza! Educarea tinerilor ieseni pentru un mediu sanatos", initiativa implementata de catre asociatia Mai Bine, In parteneriat cu Asociatia TERIS si cu sprijinul financiar al Primariei Iasi.

De asemenea, In cadrul acestui proiect, au fost informati peste 2000 de elevi de gimnaziu cu privire la importanta abordarii unui consum sustenabil si a colectarii selective a deseurilor. In perioada imediat urmatoare echipa proiectului se va reIntoarce In aceste scoli pentru a oferi diplome ce atesta calitatea de promotor elevilor ce s-au implicat activ In diseminarea informatiilor primite. Cu aceasta ocazie, elevii din fiecare scoala vor avea posibilitatea sa participe si sa se implice activ In cadrul unor activitati practice, participand la curatarea spatiului verde din perimetrul scolii si plantarea de flori si copaci, sub Indrumarea echipei IaSi Recicleaza.

Aflat la a patra ediţie, proiectul IaSi Recicleaza se bucura de un real succes, avand rezultate vizibile si un impact pozitiv atat asupra promovarii unui stil de viaţa sanatos, dar si al formarii elevilor, ca promotori ai protejarii si respectarii mediului inconjurator, si al comunitaţii in general.

 

Pentru detalii suplimentare puteti trimite un email la adresa: mihaela.girleanu@maibine.eu sau puteti suna la numarul de telefon: 0743 76 36 17.


 

| Home | Istoric | Ce e de vazut | Timp liber | Informaţii utile | Harta site |