Casa memoriala „George Topirceanu”

Casa memoriala „George Topirceanu”

Program: Marti – Duminica 10-17; Luni inchis.
Telefon: 0747499407
Persoană de contact: Iulia Mihalache

Casa Memoriala „George Topirceanu” din Iasi a apartinut scriitorului Demostene Botez, prieten cu George Topirceanu. A fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, inceputul secolului al XX-lea. Dupa ce in 1919 a fost sediul redactiei revistei „Insemnari literare”, tiparita sub directia lui Mihail Sadoveanu si George Topirceanu (in colectivul de redactie fiind si Garabet Ibraileanu si Demostene Botez), imobilul este pus la dispozitia lui George Topirceanu, in anul 1932.

Acesta a locuit aici pana la 7 mai 1937, cand, epuizat de boala necrutatoare, a trecut la cele vesnice, la numai 51 de ani si a fost inmormantat la cimitirul „Eternitatea” din Iasi. Casa a fost donata, in anul 1983, de proprietarii Teodor Neagu si Adrian Vulpe, Complexului Muzeal Iasi. A fost renovata, iar la 22 iunie 1985 a fost inaugurat acest obiectiv al Muzeului Literaturii Romane Iasi, cu un an inainte de sarbatorirea de catre UNESCO a 100 de ani de la nasterea poetului.

Preț bilet si taxe:

Preț intreg: 3 lei

Grupuri de peste 12 persoane de studenţi şi pensionari: 2 lei

Elevi (individual şi in grupuri – legitimaţi cu carnetul de elev): 1 leu

Gratuităţi: preşcolari, veterani de război, persoane cu handicap şi însoţitorii lor, copii din casele de asistenţă socială, lucrători actuali şi pensionari din reţeaua muzeală naţională, membrii Uniunii Scriitorilor, persoanele prevăzute în contractele de colaborare incheiate între Muzeul Literaturii Române Iaşi şi alte instituţii sau societăţi comerciale.

Fotografierea şi filmarea in interes personal sunt permise numai in spaţiile extramuzeale.

Pentru fotografieri şi filmări interioare se va solicita acordul direcţiunii M.L.R. (prin serviciul secretariat de la Muzeul „V. Pogor”):

taxă filmare : 25 lei/30 minute

taxă foto : 10 lei/aparat

taxă foto/filmare ce necesită racordare la sursa de energie electrică : 100 lei/oră

 

Cum puteti ajunge:
Pentru a vizita acest obiectiv, puteti consulta: planificarea mijloacelor de transport din Iasi http://www.ratpiasi.ro/planif10.pdf si harta traseelor acestora.

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.