Casa memoriala „Nicolae Gane”

Casa memoriala „Nicolae Gane”

Telefon: 0232/147610/147
Site: www.muzeulliteraturiiiasi.ro

 

 

Casa „Nicolae Gane” propune publicului vizitator un memorial Nicolae Gane si un muzeu al Primariei Iasi. Memorialul Gane reconstituie camera de lucru a scriitorului care a stapanit aceasta casa. S-au folosit obiecte autentice, din secolul al XIX-lea, reconstituind atmosfera tipica a locuintei carturarului si scriitorului junimist : manuscrise, corespondenta, documente, fotografii, tablouri, carti ale omului de cultura, membru marcant al Societatii „Junimea”, dar si om politic si edil al Iasului, de la jumatatea secolului al XIX-lea, pana la jumatatea celui de-al doilea deceniu al secolului al XX-lea.

Muzeul prezinta atat activitatea in plan cultural, cat, mai ales, activitatea in sensul dezvoltarii capitalei Moldovei. S-au evidentiat realizari importante in plan arhitectural si edilitar, in domenii variate, la loc de cinste fiind institutiile de invatamant si cultura. S-au folosit stampe si fotografii originale, afise, tablouri, manuscrise, publicatii ale Primariei, carti cu autograf, obiecte ce au apartinut personalitatilor evocate. Toate acestea sugereaza repere ale evolutiei Iasului in ultimele doua sute de ani.

Din luna iulie 2009 muzeul se afla in conservare.

 

Cum puteti ajunge:
Pentru a vizita acest obiectiv, puteti consulta: planificarea mijloacelor de transport din Iasi http://www.ratpiasi.ro/planif10.pdf si harta traseelor acestora.

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.