Parcul Palas

Parcul Palas

Ansamblul PALAS, inaugurat pe 31 mai 2012, este un loc de cumparaturi si afaceri, cat si o oportunitate deosebita de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii, si totodata in centrul orasului Iasi.

Gradina Palas este amplasata pe spaţiul fostei grădini a Curţii Domneşti (din jurul Palatului Culturii), aratand pe atunci un stil oriental, astazi pastrand elemente din timpul amenajărilor făcute de Vasile Lupu, cum ar fi lacul circular si un ponton închis cu foişor pe locul havuzului din Evul Mediu. Latura de sud a Palatului Culturii este pusa in valoare de vegetatie in trepte si caderi de apa. Tot aici pot fi admirate scarile ornamentate cu balustrade monumentale din piatra, peisajul parcului fiind completat cu piaţete înierbatefântâni arteziene, spaţii largi de promenadă şi de relaxare.

Gradina are aproximativ 50.000 de arbuşti şi peste 1.000 de copaci, special aleşi pentru a crea, în toate componentele grădinii Palas, un spectacol vizual cromatic în cele patru anotimpuri.Printre aceste raritati se numara: Liquidambar (sau „arborele de gumă”), Oxydendron, Hamamelis, Metasequoia, Davidia şi Parotia. Alţi copaci de mari înălţimi sunt: castanii, pinii negri austrieci, teii, stejarii roşii, fagii, carpenii, brazii, tisa, salcâmii japonezi, sălciile aurii. Cei cu alură medie sunt arţari de diferite culori, Ginkgo Biloba , magnolii, peri ornamentali, molid argintiu şi stejari piramidali. Speciile de arbusti sunt reprezentate de mahoni, lilieci, Berberis, pini pitici, călini, ienuperi şi Cornus. La baza arbustilor si copacilor, si in diverse spatii din parc au fost plantate flori, precum hortensii, azalee, trandafiri, crini si narcise.

Cum puteti ajunge:
Pentru a vizita acest obiectiv, puteti consulta: planificarea mijloacelor de transport din Iasi, harta traseelor acestora si harta interactiva a Iasului.

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.