Expoziția „LUCRURI CARE DOR. Povești și amintiri ale unor familii transnaționale”

Palatul Culturii, Muzeul de Istorie a Moldovei

Despre eveniment

Expoziția „LUCRURI CARE DOR. Povești și amintiri ale unor familii transnaționale”

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi și Centrul Cultural German Iaşi vă invită să vizitaţi, în perioada 12 mai – 17 iulie 2022, expoziția „LUCRURI CARE DOR. Povești și amintiri ale unor familii transnaționale”, un proiect expoziţional realizat de spațiul de creație din Berlin ’ și curatoriat de Malve Lippmann (Germania).
Bazată pe documentare, expoziția urmărește impactul migraţiei forței de muncă asupra noţiunilor de maternitate şi familie, din perspectiva unor lucrătoare migrante şi a copiilor lăsaţi în urmă. Pornind de la experienţele unor familii transnaţionale din prezent şi din trecut, instalația împletește povești emoționante și obiecte marcante pentru viața acestora.

Cum se redefinește relaţia dintre părinţi şi copii acum, când cadourile sau sprijinul financiar iau locul experienţelor trăite împreună? Când apropierea fizică rămâne în spatele unor aplicații precum Skype sau WhatsApp? Ce impact au toate acestea asupra copiilor şi părinţilor? „LUCRURI CARE DOR” redă atitudini legate de aceste teme, pornind de la anii ’60 şi până în prezent.

Expoziția „LUCRURI CARE DOR. Povești și amintiri ale unor familii transnaționale” va putea fi vizitată în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei, în perioada 12 mai – 17 iulie 2022, de marţi până duminică, între orele 10.00 și 17.00.

Acest proiect realizat de bi`bak Berlin este prezentat la Iași de Centrul Cultural German și Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, cu sprijinul Goethe-Institut. Conceptul şi regia artistică sunt semnate de Malve Lippmann și Can Sungu (bi’bak Berlin).

Palatul Culturii, Muzeul de Istorie a Moldovei

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.