Festivalul Iei

Parcul Expoziției

Despre eveniment

Festivalul Iei

Ca și la edițiile de până în 2019, câteva mii de ieșeni, dar și turiști sunt așteptați, în preajma Sânzienelor, la cea de-a VI-a ediție de la Iași a Festivalului Iei – RomânIA Autentică, prima de după pandemie.
➡️ Principalele evenimente:
✔️ Târgul meșteșugarilor – ediția a XXII-a, în perioada 24 – 26 iunie 2022 în Parcul Expoziției (zona parcului de joacă pentru copii), cu participarea a 50 de meșteri populari din toate zonele țării.
✔️ Târgul Iei, în perioada 24 – 26 iunie 2022 în Parcul Expoziției (zona aleii cu castani), organizat în parteneriat cu Asociația ART – Meșteșugurile Prutului, cu participarea a 30 de meșteri populari din România și Republica Moldova.
ℹ️ Produse expuse la cele două târguri: ii și cămăși tradiționale, port popular, podoabe lucrate manual, podoabe croșetate, podoabe sculptate în os, produse din piele, textile țesute la stative și împletituri, ceramică decorativă, păpuși din pănuși și împletituri din sfoară, cioplituri în lemn, împletituri prin tehnica nodurilor, produse naturale din lavandă, produse apicole, turtă dulce.
✔️ Spectacol de muzică populară, sâmbătă, 25 iunie 2022, începând cu ora 12.00, în Parcul Expoziției cu participarea:
– Ansamblul profesionist de muzică și dans „Izvorașul” al Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul – Republica Moldova,
– Ansamblul folcloric studențesc „Doina Carpaților” al Casei de Cultură a Studenților Iași,
– Clasa de excelență a doamnei profesor Anca Apetroaiei de la Palatul Copiilor din Iași
– Corul de Copii al Municipiului Iași din cadrul Ateneului Național Iași
– Diana Crăcană și Maria Ionescu
– Karla Ursu și Ansamblul Folcloric „Rapsodia” din Iași
Voluntarii vor împărți 7.000 de ecusoane personalizate pentru cei care vor purta ie.
Conducerea Primăriei Municipiului Iași încurajează ieșenii și turiștii să participe la aceste evenimente și să poarte ie pentru a-și manifesta atașamentul față de valorile tradiționale românești!

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.