Festivalul Internațional de Literatură şi Traducere (FILIT) Iași

Iasi

Despre eveniment

Festivalul Internațional de Literatură şi Traducere (FILIT) Iași

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași este un proiect aflat la a unsprezecea ediție ce reunește la Iași, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali  cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.
După ediția din 2013, cotidianul spaniol El Pais a declarat că FILIT este deja, la prima sa ediție, cel mai important festival literar din Europa de Est“, iar Frankfurter Allgemeine Zeitung a apreciat că “un eveniment de asemenea anvergură și de o asemenea croială europeană n-a mai existat vreodată în România“.
FILIT este unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa. Aspectele remarcate sunt prezența numeroasă a publicului, interesul manifestat de acesta, implicarea comunității prin numeroși voluntari și evenimente conexe, precum și numărul ridicat de evenimente și distribuția geografică a acestora – activitățile culturale se desfășoară în tot orașul, dar și alte localități din județul Iași.

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.