FILIT-Festivalul Internațional de Literatură şi Traducere Iași

Iasi

Despre eveniment

FILIT-Festivalul Internațional de Literatură şi Traducere Iași

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași este un proiect aflat la a zecea ediție ce reunește la Iași, în perioada 19-23 octombrie 2022, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.
După ediția din 2013, cotidianul spaniol El Pais a declarat că FILIT “este deja, la prima sa ediție, cel mai important festival literar din Europa de Est“, iar Frankfurter Allgemeine Zeitung a apreciat că “un eveniment de asemenea anvergură și de o asemenea croială europeană n-a mai existat vreodată în România“.
FILIT este unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa. Aspectele remarcate sunt prezența numeroasă a publicului, interesul manifestat de acesta, implicarea comunității prin numeroși voluntari și evenimente conexe, precum și numărul ridicat de evenimente și distribuția geografică a acestora – activitățile culturale se desfășoară în tot orașul, dar și alte localități din județul Iași. Cea de-a X-a ediție a FILIT se va desfășura în perioada 19-23 octombrie 2022.
Membri fondatori: Dan Lungu, Florin Lăzărescu, Lucian Dan Teodorovici

 

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.