Conac Polizu, sat Maxut, oras Harlau

Conac Polizu, sat Maxut, oras Harlau

Contact:

Conacul Polizu este un fost conac boieresc construit între anii 1870 -1878 de către Constantin Ghica-Deleni, descendent al marilor familii boieresti Cantacuzino, Ghica si Deleanu, în satul Maxut, comuna Deleni, judetul Iasi.

Conacul Polizu se afla in apropriere de Harlau ( aprox. 2 km), la 16 km de Cotnari si situl arheologic Cucuteni si la 70 km de Iasi.

Conacul, a fost locul de intalnire al boiermii iesene si bucurestene intre finele veacului XIX si pana la confiscarea lui de catre comunisti, dupa razboi. Insasi Regina Maria a fost oaspete a conacului in anii de refugiu din timpul Primului Razboi Mondial.

Domeniul este compus dintr-o cladire principala ai câteva cladiri anexe (fostele resedinte ale servitorilor). Suprafaţa construită este de 1150 mp, parcul aferent având o suprafata totala de 52 ha. Cladirea principală are 9 camere, iar una din anexele refăcute gazduieste alte 6 camere.

Acesta are un restaurant care servește preparate din bucătăria internațională, realizate cu produse de casă. Conacul oferă camere cu decor unic și acces Wi-Fi gratuit.

Micul dejun poate fi servit pe terasa acoperită din grădină. Grădina mare amenajată este prevăzută cu o fântână și terasă la soare. Recepția de la Polizu Manor este disponibilă nonstop, iar oaspeții pot închiria biciclete gratuite.

De asemenea, oaspeții se pot bucura de degustări de vinuri la cramă sau se pot relaxa în zona de lounge, prevăzută cu fotolii. În plus, aceștia beneficiază de acces gratuit la tratamentele pe bază de sare într-o salină artificială aflată în incintă. Cursuri de gătit, precum și tururi culturale istorice sunt organizate, la cerere și la un cost suplimentar.

Tarifele camerelor in regim single si double incep de la 40 de euro de persoana si ajung pana la 120 de euro de persoana.

Pranzul costa 15 euro de persoana iar cina, 20 de euro de persoana.

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.