Palatul de la Ruginoasa

Palatul de la Ruginoasa

Adresa: Loc. Ruginoasa, Com. Ruginoasa, Şos. Iaşi – Paşcani, Km.60

Tel: 0232.734.087, Fax: 0232.218.383

E-mail: contact@muzeul-moldova.ro
Web: contact@palatulculturii.ro

Program de vizitare: miercuri – duminica, 10.00 – 17.00Pret bilet: 12 lei pentru adulti si 3 lei pentru elevi.

Resedinta de vara a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, palatul a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea, de catre vistiernicul Sandulache Sturdza, arhitectul luxoasei resedinte fiind vienezul Johann Freywald. Aspectul neoclasic al edificiului s-a modificat in 1847, cand logofatul Costache Sturdza l-a desemnat pe arhitectul Johann Brandel cu refacerea casei de la Ruginoasa, „dupa arhitectura stilului gotic.” Distrus in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, palatul a fost restaurat incepand cu anul 1978.

Din 1982, functioneaza ca muzeu memorial. La parter este amenajata o sectie documentara, care prezinta momente din viata si activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar in salile de la etaj s-a reconstituit, pe baza informatiilor documentare si a pieselor originale existente, atmosfera zilelor pe care familia Cuza le-a petrecut la palatul de la Ruginoasa.

Vizitatorii pot admira proiecţia holographică a Domnitorului Alexandru I. Cuza, care îl înfăţişează pe acesta în mărime natural, rostind  câteva din celebrele sale discursuri.

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.