Maps and useful information

Touristic Map - Iasi

Cu ajutorul hartii turistice a Iasului puteti gasi:

– strazile pe care le cautati;
– institutiile publice si obiectivele turistice din Iasi;
– agentii economici (sponsori).

Harta poate fi utilizata atat de turistii romani, cat si de cei straini, informatiile fiind traduse in engleza si germana.

Eco Map - Iasi

Pentru a descarca harta Eco a Iasului:
– click pentru harta eco Iasi – fata;

– click pentru harta eco Iasi – verso.

In luna octombrie 2010, echipa Mai Bine a lansat Harta Eco a Iasului, centralizand informatiile actuale, cu specific ecologic sau care pot contribui la un stil de viata sanatos.

Aceasta initiativa si-a propus sa ofere o alternativa la relatia individ – mediu; pe de o parte, individul, cetateanul, consumatorul si pe cealalta parte, mediul, ca oportunitate de educatie, dezvoltare sau simpla interactiune.

In cateva culori si cu ajutorul a catorva simboluri se pot regasi cu usurinta pe aceasta harta: spatii verzi, centre si cluburi sportive, piete agroalimentare, centre de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori portabili, cafenele cu cafea Fair Trade, pista de biciclete si alte mici detalii care ne-au atras atentia In demersurile noastre de a ne respecta pe noi Insine si pe cei din jurul nostru.

In acest moment, Eco Harta Iasi poate fi solicitata gratuit In urmatoarele locatii: Centrul de Informare Turistica Iasi, Centrele de cartier ale orasului Iasi, Centrul Cultural Francez, British Council sau poate fi descarcata online de pe siteul asociatiei (www.maibine.eu).

Aceasta activitate face parte din proiectul “IaSi Recicleaza! Educarea tinerilor ieseni pentru un mediu sanatos”, initiativa implementata de catre asociatia Mai Bine, In parteneriat cu Asociatia TERIS si cu sprijinul financiar al Primariei Iasi.

De asemenea, In cadrul acestui proiect, au fost informati peste 2000 de elevi de gimnaziu cu privire la importanta abordarii unui consum sustenabil si a colectarii selective a deseurilor. In perioada imediat urmatoare echipa proiectului se va reIntoarce In aceste scoli pentru a oferi diplome ce atesta calitatea de promotor elevilor ce s-au implicat activ In diseminarea informatiilor primite. Cu aceasta ocazie, elevii din fiecare scoala vor avea posibilitatea sa participe si sa se implice activ In cadrul unor activitati practice, participand la curatarea spatiului verde din perimetrul scolii si plantarea de flori si copaci, sub Indrumarea echipei IaSi Recicleaza.

Aflat la a patra ediţie, proiectul IaSi Recicleaza se bucura de un real succes, avand rezultate vizibile si un impact pozitiv atat asupra promovarii unui stil de viaţa sanatos, dar si al formarii elevilor, ca promotori ai protejarii si respectarii mediului inconjurator, si al comunitaţii in general.

Pentru detalii suplimentare puteti trimite un email la adresa: mihaela.girleanu@maibine.eu sau puteti suna la numarul de telefon: 0743 76 36 17.

Useful phone numbers

Primaria Iasi: 984
Politia: 112
Salvarea: 112
Pompieri: 112
Protectia civila: 112
Jandarmeria: 0232/410425
Informatii Telekom: 021.404.1234, 0766.12.1234(tarif normal pentru apelurile din retelele nationale) sau 1234/0766.12.1234(apel gratuit din reteaua Telekom Romania si Telekom Romania Mobile)

Dispeceratul RATP: 0800.110.427

Informatii CFR: 0232/410636

Aeroportul International Iasi:

0232/271590

www.aeroport-iasi.ro

Oficiul pentru Protectia Consumatorului: 0232/278233

Links

Primaria Iasi: www.primaria-iasi.ro

Consiliul Judetean Iasi: www.icc.ro

Ministerul Turismului: www.mturism.ro

Regia Autonoma de Transport Public Iasi: www.ratp-iasi.ro

Autoritatea nationala pentru turism: www.turism.gov.ro

Cultura in Iasi – agenda zilei: http://www.hoteliniasi.com/

Lonely Planet guide for Romania: http://romaniaandmoldova.com

Things to do in & around Iasi: https://rolandia.eu/things-to-do-in-iasi/

Poze cu Iasi pe webshots: http://community.webshots.com/user/turismiasi

Rezervare hoteluri in Iasi: http://www.hoteliniasi.com

Film: Iasi. The Memory of Time

Film: Beautiful Moldova

Film: Iasi. The City of Beginings

Film: Time. Muzeul Viitorului

Alte linkuri:

http://iasulturistic.blogspot.com/2011/11/la-final.html

https://meritasaunu.ro/Articole/480/Galeriile-Anticariat-Dumitru-Grumazescu

Abonează-te la newsletter

Primește pe e-mail informații despre evenimente, noutăți locale și multe altele.