CENTRUL DE INFORMARE TURISTICA IASI

Piata Unirii nr.12
turism.iasi@gmail.com
Telefon: 0232-261.990
La Iasi s-a dat start ...
Prima Gradina Botanica din Principatele Romane (Iasi, 1856)

Primul muzeu memorial literar din Romania, Bojdeuca lui Ion Creanga

Prima opereta romaneasca, “Baba Harca” (text, Matei Millo)

Prima societate stiintifica romaneasca

Primul teatru national romanesc, Teatrul National “Vasile Alecsandri”


[afla mai multe ...]
De ultima ora ...
Iasi Official App - Iasi City App pentru ieseni si turisti

CONCURSUL IASUL IESENILOR DE PRETUTINDENI - Descopera pentru o zi provocarile activitatii de primar al Municipiului Iasi
Tu ce parere ai ?
Harta orasului Iasi

Homepage Ce e de vazut Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa"

Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa" ::Adresa: Str. Universitaţii nr.16
Tel: 0232.301.600; 0232.267.801
 
 

Cladirea centrala a actualei Universitati de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" a fost sediul initial, unde a functionat prima universitate din Romania. 

Istoricul cladirii: a fost construita in anul 1760, de Matei Cantacuzino; renovata ulterior (aspectul actual dateaza din 1848); in 1960 a devenit sediul Academiei Romane, filiala Iasi ; linga palatul construit in sec. al XVIII-lea, s-a construit alta cladire; alaturi este Institutul de Anatomie (construit in 1894 - 1900, in stil neogrec, de arhitectul Emilian Stefan, cu un fronton reprezentand o "lectie de anatomie", realizat de sculptorul W. Hegel). Pe linga Facultatea de Medicina, fondata in 1879, aria studiilor medicale s-a extins, prin infiintarea Facultatii de Stomatologie si a Facultatii de Farmacie, intr-o cladire moderna. In fata U.M.F. "Gr.T. Popa" mai exista o parte din zidul vechiului palat, cu o bolta, numita metaforic "poarta sperantei".

In fata Univ. de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" poate fi admirat Monumentul Marii Unirii din 1918, inaugurat la 1 decembrie 1999.


Cum puteti ajunge:

Pentru a vizita acest obiectiv, puteti consulta: planificarea mijloacelor de transport din Iasi http://www.ratpiasi.ro/planif10.pdf si harta traseelor acestora.

| Home | Istoric | Ce e de vazut | Timp liber | Informaţii utile | Harta site |